اقدامات پرستاری درشوک

اقدامات پرستاری درشوک

نسخهٔ ۱.۰
۵۰،۰۰۰ تومان
نصب <۱۰
دسته‌بندی پزشکی
حجم ۳ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۱ مهر ۱۳۹۵
اقدامات پرستاری درشوک

اقدامات پرستاری درشوک

حراج کردم۲
نسخهٔ ۱.۰
۵۰،۰۰۰ تومان
نصب <۱۰
دسته‌بندی پزشکی
حجم ۳ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۱ مهر ۱۳۹۵
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر

تهوع- استفراغ- اسهال و مصرف دیورتیک- تروما- اولسرپیتیک- ملنا – درد شکم- تاخیر قاعدگی و حاملگی خارج رحمی .


 در معاینات     


وریدهای گردنی خوابیده و نامشخص- حساسیت ساده و بازگشت شکم- کاهش منتشر صداهای روده- در زنان خونریزی واژینال همراه با تندرنس آدنکس.


در پاراکیلینیک 


در ساعات اولیه هماتوکریت طبیعی و کاهش شدید آن پس از 8 -6 ساعت – وجود سطوح مایع هوا در روده ها- هوای زیر دیافراگم – کدورت منتشر عکس رادیولوژیک شکم


درمان عوامل ایجاد کننده


اگر بیمار در حال خونیریزی باشد باید برای توقف نمودن تلاش کرد. فشار مستقیم بروی محل خونریزی یا عمل جراحی ممکن است لازم باشد. در سالمندان کم آبی ممکن است علت شوک هیپوولمی باشد. محلول های ینگرلاکتات و سدیم کلراید 9/0% مایعات کریستالوئیدی ایزوتونیک هستند که در درمان این شوک مورد استفاده قرار می گیرند.


کلوئیدها  (مثل آلبومین و دکستران ) ممکن است استفاده شوند.* دکستران در شوک هیپوولمی ناشی از خونریزی بکار نمی رود زیرا در خاصیت چسبندگی  و تجمع پلاکت ها اختلال ایجاد می کند.


علاوه بر تجویز مایعات به منظور حفظ حجم مایع داخل عروقی دادن پوزشین مناسب به بیمار به توزیع مجدد مایع در بدن کمک می کند. وضعیت ترند لنبرگ تعدیل شده و در این شوک توصیه می شود:


* بالا بردن پاها باعث بازگشت خون وریدی می شود. اندام های تحتانی با زاویه 20 درجه بالا برده می شود زانوها صاف بوده تن بصورت افقی و سر کمی بالاتر قرار می گیرد.


مراقبت پرستاری در شوک هایپوولمیک:


کنترل دقیق بیمارانی که در معرض خطر کاهش مایعات بدن هستند و جایگزین مایعات قبل ار تخلیه حجم داخل عروقی می توان از شوک هیپوولمیک جلوگیری کرد.


تجویز خون و مایعات بصورت بی خطر و ایمن  در موقعیت های اورژانس به دست آوردن سریع نمونه خون جهت شمارش کامل گلبول ها- گروه خونی و کراس مچ مهم است.


پرستار باید بیمار را از نظر افزایش بار قلب و عروق و ادم دیوی مورد بررسی قرار دهد( در سالمندان و بیمارانی که زمینه بیماری قبلی دارند خطر بروز این عوارض افزایش می یابد)


فشار همودینامیک- علائم حیاتی- گازهای خون شریانی-Hb-HcT- میزان مایعات دریافتی و دفع شده از جمله پارامترهایی هستند که باید مورد بررسی و کنترل قرار گیرند.


برای اینکه تزریق سریع مایعات باعث افت درجه حرارت بدن نشده باشد درجه حرارت نیز باید کنترل گردد.


فشار وریدژگولار پایین بوده و با درمان موثر افزایش می یابد پس پرستار باید وضعیت قلبی ریوی را کنترل کرده و تغییرات موجود در فشار خون- فشار نبض- تعداد و ریتم ضربان قلب و صداهای ریوی را به پزشک گزارش دهد.



 

نظرات کاربران - ۰ رأی
۰ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱