اقدامات پرستاری درخون ریزی

اقدامات پرستاری درخون ریزی

Version ۱.۰
۵۰،۰۰۰ تومان
نصب <۱۰
Category پزشکی
Size ۳ مگابایت
Last Update ۱۰ مهر ۱۳۹۵
اقدامات پرستاری درخون ریزی

اقدامات پرستاری درخون ریزی

حراج کردم۲
Version ۱.۰
۵۰،۰۰۰ تومان
نصب <۱۰
Category پزشکی
Size ۳ مگابایت
Last Update ۱۰ مهر ۱۳۹۵
View the antivirus scan results

Images

Introduction

More Info



خونريزي هاي گوارشي (از معده ):


هر فردي در طول زندگي خود دچار خونريزي گوارشي از معده وروده شود. بويژه در افراد بالاي 40 سال شيوع اين بيماري بيشتر است و معمولا مورد وحشت خانواده و فرد بيمار ميشود زيرا ممکن است به يک بيماري مرموز در داخل شکم خود مشکوک شود . گاهي نيز ممکن است فرد بيمار در ادامه ي خونريزي وارد مراحل شوک ومرگ شود .


                                                               خونريزي هاي گوارشي (از معده )                                
خونريزي هاي گوارشي به سه صورت اتفاق مي افتد که دو نوع آن به طور معمول از قسمت هاي بالاي دستگاه گوارشي است :


 


هماتمز استفراغ خوني عبارتست از استفراغي که همراه با خون باشد و ملنا که عبارتست از دفع مدفوعي که به دليل وجود خون در آن به رنگ سياه و به صورت قيردرآمده است رنگ خوني که همراه با استفراغ دفع مي شود بستگي به غلظت اسيد هيدروکلريک معده در مدت زمان مخلوط شدن بستگي دارد که هر چه زمان بيشتري طول بکشد تيره تر خواهد شد و به صورت دانه هاي قهوه اي زمينه اي قهوه اي در مي آيد .


 


وجود ملنا معمولا حاکي از خونريزي مري، معده و يا دوازدهه است ولي اگر مدت زمان عبور از روده طولاني باشد ضايعات نواحي ززونوم، ايلئوم و حتي کولون بالا رو نيز مي تواند باعث ملنا شود که 60 ميلي ليتر خون براي ايجاد يک مرتبه مدفوع سياه رنگ لازم است.


 


اگر خونريزي از قسمت هاي تحتاني دستگاه گوارش صورت بگيرد به صورت  هماتوشيزي است هماتوشيزي به معني دفع خون قرمز از رکتوم است اين حالت معمولا بيانگر خونريزي است که در زير رباط ‏Treltz‏ اتفاق افتاده است . ‏


  عوارض:


 


چنانچه خون از دست رفته کمتر از 500 ميلي ليتر باشد به ندرت علائم عمومي به وجود مي آيد (به استنثاي سالمندان و بيماران کم خون)خونريزي هاي سريع در حجم هاي بيشتر از اين مقدار باعث کاهشي برگشت وريدي به قلب، کاهش برون ده قلب و افزايش مقاومت محيطي مي شوند و در نهايت افت فشار خون وضعيتي به وجود مي آيد ساير علائم همراه عبارتند از: سنکوپ ، احساس سبکي سر ، تهوع ، تعريق و تشنگي وقتي که ميزان خون از دست رفته به 40 درصد از حجم کل خون برسد معمولا شوک، افزايش شديد ضربان قلب و افت فشار خون پيش مي آيد رنگ پريدگي و سردي پوست هم ديده مي شود


 


شايعترين علل خونريزي 4 مورد است :


 


1-      زخم گوارشي : زخم معده يا دوازدهه شايعترين عامل است.


2-     گاستريت : ممکن است ناشي از خوردن اخير الکل يا داروهاي ضد التهابي غير استروئيدي ، تروماهاي شديد ، عمل جراحي،  بيماري هاي سيستميک شده خونريزي و اروزيون معده باشد .


3-      واريس ها و بيماري هاي ناشي از هيپوتانسيونپورت : اين خونريزي ناگهاني و شديد است .


4-      پارگي مخاط مروي-معدي(سندروم مالوري ويس): اين زخم ها در ناحيه اتصال مري به معده اتفاق مي افتند و مشخصه آن عق زدن بدون خون است که به دنبال آن استفراغ خوني پيش مي آيد .


 


برخورد با بيمار دچار خونريزي:


اين برخورد بستگي به محل ، شدت و سرعت خونريزي دارد


 . گاهي به آندو سکوپي و يا کولونو سکوپي و عکسهاي روده نياز است و گاه نيز بر حسب علت بيماري بايد عکسبرداري عروقي ( آنژيوگرافي ) ويا ساير آزمايشات پاراکلينيکي انجام شود .


مراحلي را که بايد انجام شود عبارت است از :


ارزيابي اوليه ، احيا ، تشخيس ، درمان .


 


تشخيص و درمان :


 


ابتدااز بيمار يک شرح حال دقيق گرفته و پس از بررسي بيمار از نظر تغييرات ارتواستاتيک در ضربان قلب وفشار خون ، بررسي باليني فشار وريد مرکزي و شروع جبران حجم خون بايد جستجو ومعاينه براي يافتن بيماري زمينه اي را آغاز کرد . ‏


 


اگر مواد خوني يا مواد قهوه اي رنگ از معده خارج شود بايد شستشوي معده را با محلول سالين انجام داد.‏


 


اگر خونريزي قطع شود و بيمار وضعيت تثبيت شده اي پيداکند ، مي توان از روش از وفاگوگاستر ودئودنوسکوپي استفاده کرد. با شناخت و تعيين  بيماران و داراي عروق يا واريس هاي قابل ديد ، مي توان بعضي ازبيماران را به وسيله آندوسکوپي درمان کرده، عوارضي احتمالي بيماري را پيش بيني کرد خونريزي انعقاد آندوسکوپيک با استفاده از ليزر ميله هاي داغ کننده و يا الکتروکوتر کنترل کرد. اما در مواردي که خونريزي شديد است ممکن است علاوه بر آندوسکوپي ، آنژيوگرافي هم لازم باشد.


 


User Reviews - ۰ Rates
0 from 5
5
4
3
2
1