آموزش موسیقی سنتی ایرانی

آموزش موسیقی سنتی ایرانی

نسخهٔ ۱.۱
نصب +۱۰ هزار
دسته‌بندی موسیقی
حجم ۱۲ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۴ تیر ۱۳۹۸
آموزش موسیقی سنتی ایرانی

آموزش موسیقی سنتی ایرانی

گروه وبسافت
نسخهٔ ۱.۱
نصب +۱۰ هزار
دسته‌بندی موسیقی
حجم ۱۲ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۴ تیر ۱۳۹۸
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر

** در اين برنامه به شیوه ابتکاری جهت یادگیری آسان تر گوشه های تمامی دستگاه ها و آوازهای موسیقی سنتی ایرانی به تفکیک گردآوری شده است.

**تمامی صوت ها در این برنامه به صورت آفلاین می باشد ونیازی به صرف وقت برای دانلود صوت ها نیست.

**تمامی صوت های برنامه با فرمت mp3 و با کیفیت بالا قرار داده شده است.


-------------------------

موسیقی سنتی ایران شامل هفت دستگاه و پنج آواز است. هر دستگاه موسیقی ایرانی، از تعداد بسیاری گوشه موسیقی تشکیل شده ‌است و معمولاً بدین شیوه ارائه می‌شود که از درآمد دستگاه آغاز می‌کنند، به گوشه های اوج در میانه ی کار می‌رسند. سپس با فرود به گوشه‌های پایانی اجرای خود را به پایان میرسانند.


معرفی دستگاه ها و آوازهای موسیقی سنتی ایرانی:


دستگاه شور

در بین آوازهای ایرانی دستگاه شور از همه شایع و وسیع تر است. زیرا هر یک از دستگاه‌ها، دارای یک تعداد آوازها ولحن های فرعی‌ است ولی دستگاه شور غیر از آوازهای فرعی دارای الحاقاتی است که هر یک به تنهایی مستقل اند. آوازهای مستقلی که جزء شور محسوب می‌شود و هر یک استقلال دارد از این قرار است: ابوعطا، بیات ترک، افشاری، بیات کرد و دشتی

اکثر آوازهایی که خواننده آماتور ایرانی می‌خواند و اکثر آوازهای محلی از نواحی متفاوت ایران در یکی از قطعه های آن جای گرفته است، به این دلیل این دستگاه را مادر موسیقی ایرانی هم نامیده اند.


دستگاه سه‌گاه

این دستگاه کمابیش در تمامی نواحی اسلامی رایج است. این دستگاه عمدتا جهت ابراز اندوه و دلگرفتگی که به امیدواری گرایش دارد شایسته است. دستگاه سه گاه بسیار حزن انگیز و اندوهناک است. آوازی است که از مناجات دلدادگان فاصله کشیده و از درماندگی بیچارگان صحبت می‌کند.


دستگاه چهارگاه

این دستگاه، از دیدگاه دانش موسیقی یکی از برجسته ترین دستگاه های ایرانی است. ارتفاع آن مثل دستگاه شور و همایون، پایین رونده و مثل ارتفع ماهور و اصفهان بالارونده است، چرا که در دو طریق دریافت شده است.


دستگاه همایون

این دستگاه به نسبت اسم خود، حالتی پادشاهانه، خسروانه، ملوکانه و متین دارد، ولی با این طریق موضوع اجرای تعدادی از سرودها و نغمه های رایج در نواحی گسترده ایران است. ونیز از گوشه های این دستگاه در موسیقی سنتی ورزش زورخانه ای استفاده می‌شود.


دستگاه ماهور

دستگاه ماهور یکی از شایع و وسیع ترین دستگاه‌های موسیقی سنتی ایرانی است و در گوشه های مختلف پنجاه گوشه دارد و به دلیل وضع وبعد روانی که دارد بیشتر به شکل موسیقی نشاط انگیز در مراسم و مهمانی ها سروده می‌شود.


دستگاه نوا

دستگاه نوا را آوازی در مرز میانه که آهنگی آرام،میانه و معتدل نه خیلی نشاط انگیز و نه خیلی غم انگیز دارد، می‌شناسند. نوا یکی از معدود دستگاه‌هایی است که به طور کمی توسط استادان موسیقی سنتی ایرانی سروده می‌شود و خوانندگان جوان بیشتر به طرف شور و ضمایم آن (به علت آسانی و ملایم تر بودن) گرایش دارند.


دستگاه راست ‌پنج‌گاه

دستگاه راست‌پنج‌گاه را می‌ شود یکی از دستگاه‌های بسیار دیرینه و کهنه به حساب آورد. این دستگاه مانند ماهور است و بایستی گوش موسیقی دان بسیار حساس و مأنوس به این دستگاه باشد.


آموزش آواز سنتی ایرانی

آواز بخشی از دستگاه موردبحث است که می‌ شود آنرا دستگاه فرعی به حساب آورد. آواز از نظر فاصله و ارتفاع با دستگاه مورد بحث برابر بوده و می‌تواند ناظر و یاتوقف مختلفی داشته باشد.آوازهای وابسته به دستگاه موسیقی سنتی ایرانی پنج تا هستند و شامل:

آواز ابوعطا، وابسته به دستگاه شور (مرتبه دوم)

آواز بیات ترک (بیات زند)، وابسته به دستگاه شور، (مرتبه سوم)

آواز افشاری، وابسته به دستگاه شور، (مرتبه چهارم)

آواز دشتی، وابسته به دستگاه شور، (مرتبه پنجم)

آواز بیات اصفهان، وابسته به دستگاه همایون، (مرتبه چهارم)


در این نسخه برای نمونه تعدادی از دستگاه ها به طور کامل قرار داده شده است. در صورت تمایل میتوانید برنامه را به نسخه کامل ارتقا دهید.



نظرات کاربران - ۲۰۶ رأی
۳.۶ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱
علی
علی
۱۴۰۱/۱۲/۲۹
عالی
باقری
باقری
۱۴۰۰/۰۴/۱۶
با سلام من نسخه رو خریداری کردم ولی باز پیام میده ارتقا به سطح بالاتر ۱۵۰۰۰ تومان پرداخت کردم
بهمن دهقانی
بهمن دهقانی
۱۴۰۰/۰۹/۲۰
خیلی دقیق و بسیارعالی. از همه لحاظ عالی ست. بسیار ممنون وسپاسگزارم از سازنده این برنامه.