سپر امنیت با استفاده از ابزارهای گوناگون همچون ۱۰ آنتی ویروس شامل : Lookout، Kaspersky و Bitdefender، بررسی کارشناسان، گزارشهای کاربران و نهادهای رسمی، رفتارهای مخرب برنامهها را مداوم و خودکار رصد و شناسایی میکند و به کاربرانی که برنامهی مخربی را نصب کردهاند، هشدار و پیشنهاد میدهد آن برنامه را پاک کنند.
چه رفتارهایی مخرب هستند؟
تبلیغات مزاحم:
این دسته از برنامهها، به طور مداوم کاربر را در معرض تبلیغات ناخواسته و آزاردهنده قرار میدهد و به تجربهی کاربری آسیب میزند.
کلاهبرداری ارزش افزوده:
این دسته از اپلیکیشنها با فریب کاربر او را عضو یک سرویس ارزش افزوده میکنند و از طریق سیمکارت برای کاربران هزینه ایجاد و درآمد کسب میکنند.
ترسافزارها:
ترس افزارها کاربران را به اشتباه از آلوده شدن دستگاه به بدافزار میترسانند، تا کاربر را ترغیب به نصب برنامهای دیگر یا پرداخت پول نمایند.
جاسوسافزارها:
جاسوسافزارها، محتوا و فعالیتهای تلفن همراه کاربر را زیر نظر میگیرند و از این اطلاعات برای اهداف مخرب استفاده میکنند.
این نوع از بدافزارها به پیامکهای کاربر دسترسی پیدا کرده و بدون اطلاع فرد، میتوانند پیامک ارسال کنند و محتوای پیامهای کاربران را بخوانند.
این برنامهها با جعل صفحات مهمی چون صفحهی ورود یا درگاه بانکی، دادههای باارزشی مانند رمز کاربر را میدزدند.
بدافزار دانلود:
این نوع از بدافزارها بدون اطلاع کاربر، فایل یا برنامهی مخرب بارگیری میکنند.
تروجان:
مجموعهای از بدافزارها که با ظاهر کارآمد و مفید، اقدام به اعمال مخرب مخفیانه از طریق گوشی کاربر میکنند.
باجافزار:
این نوع از بدافزارها اختیار گوشی کاربران را به دست میگیرند و در ازای دادن دسترسی دوباره کاربر به اطلاعات خودش از او درخواست پول میکنند.
بدافزار:
بد افزارها شامل تمام برنامههای مخربی هستند که میتوانند به گوشی و تجربهی کاربر آسیب برسانند. این آسیب میتواند از طریق سرقت اطلاعات، نشان دادن تبلیغات مزاحم یا هر نوع سوءاستفادهی دیگری باشد.
بدافزار پنهان:
این نوع برنامهها با پنهان کردن خودشان از دید کاربران، به فعالیتهای مخرب از جمله سرقت اطلاعات، تبلیغات مزاحم یا انواع دیگری از سوءاستفاده دست میزنند.
برنامهٔ جعلی:
این برنامهها با ادعای غیرواقعی و با فریب کاربران به عنوان برنامه مفید وارد تلفن همراه کاربر میشوند و ممکن است دست به فعالیتهای مخرب بزنند.
فیشینگ:
این بدافزار با طعمه گذاشتن، کاربر را در تله میاندازد و اطلاعات با ارزشی چون رمزهای عبور، جزییات کارتهای اعتباری و سایر اطلاعات شخصی مهم کاربر را با ادعاهای دروغینی چون نیاز به تغییر رمز عبور و ... میدزدد.