موسیقی خراسان

موسیقی خراسان

نسخهٔ ۱.۰
۱۰،۰۰۰ تومان
نصب +۱۰۰
دسته‌بندی عکاسی و ویدیو
حجم ۵۸ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۰ شهریور ۱۳۹۴
موسیقی خراسان

موسیقی خراسان

علی حیدری
نسخهٔ ۱.۰
۱۰،۰۰۰ تومان
نصب +۱۰۰
دسته‌بندی عکاسی و ویدیو
حجم ۵۸ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۱۰ شهریور ۱۳۹۴
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر

حجم بالای برنامه به علت تعداد بالای فایل های موسیقی می باشد.
کم نبودند و نیستند مفاخری که از خراسان بزرگ، مهد فرهنگ و هنر و ادب و عرفان ایران زمین بر قلب و افکار جهانیان تاثیر شگرفی گذاشته اند. مولانا، عطار، خیام، فردوسی و ... دیگرانی که معرفت و هنر را آمیختند تا در چشم جویندگان آن، گواراتر و شیواتر جلوه کند. موسیقی، هنری که قدمت طولانی دارد نیز از این قاعده مستثنا نیست.
از دیرباز موسیقی در خراسان جایگاه ویژه ای داشته و این دیار را به قطبی از موسیقی مبدل کرده است. در این میان ساز دوتار، به عنوان شاخص ترین سازها در حوزه ی خراسان، همواره استادان بزرگی داشته است. استادانی چون حاج قربان سلیمانی، عثمان محمدپرست، حسین سمندریان و بسیاری دیگر که کمتر از آن ها نامی شنیده شده، اما نوازندگانی چیره دست بودند.
خراسان شاهرگ مهد ایران زمین است، موسیقی خراسان در واقع تاریخ آن است. سرزمین خراسان را قلب موسیقی آداب و رسوم بشریت مینامند. مقامهای روحانی موسیقی توام بانوای خوش دوتار سینه به سینه گشته است و گنجینه هنری این منطقه را پر بار کرده است .
«یهودی منوهین»، ویولونیست مشهور بین‌المللی دربارهٔ غلامحسین سمندری گفته است: حاضرم تمام افتخاراتم را بدهم، اما در عوض بتوانم پنجه‌های این مرد روستایی را داشته باشم.
روزی کاستی از آثار غلام‌حسین سمندری به دست مهدی اخوان ثالث شاعر بنام خراسانی می‌رسد و وی را تحت تأثیر قرار می‌دهد به گونه‌ای که مشتاق دیدارش می‌شود. سرانجام در مجلسی او را می‌بیند و زمانی که سمندری دوتار به دست می‌گیرد، اخوان به گریه می‌افتد و شعر معروف «خون پاش و نغمه ریز...» را در توصیف او می‌سراید:
قربان زخمه‌های تو خون پاش و نغمه‌ریز
«سبزپری» است این که زنی، یا «شتر خُجو»؟
وُ چیبزی نمانده بود مسلمان شویم باز
ز «الله» و «یار» گفتنِ آن پیر نیکخو
خنجر کشید بر جگرم زخمة تو مرد
این تیغ را که کرده، بگو، در دلت فرو؟
من زیر و بَم شنیده‌ام از این جهان بسی
زیر و بَم تو می‌دَرَد و می‌کند رُفو

بخش های برنامه
بخش معرفی(آشنایی با موسیقی خراسان در قالب38 مقاله )
بخش سازها(آشنایی با سازهای رایج در خراسان به همراه نمونه فایل صوتی از هر ساز)
بخش شرق وجنوب (آشنایی با هنرمندان منطقه شرق و جنوب خراسان به همراه بیوگرافی و فایل صوتی 60هنرمند در این قسمت معرفی شده اند.غلامحسین سمندری-ذوالفقار عسکریان-عثمان محمدپرست-نورمحمددرپور-نظرمحمد سلیمانی-عبدالله سروراحمدی-...)
بخش شمال(آشنایی با هنرمندان شمال خراسان به همراه بیوگرافی و فایل صوتی 37هنرمنددراین قسمت معرفی شده اند.حاج قربان سلیمانی-محمدحسین یگانه-اولیا قلی یگانه-اسماعیل ستارزاده و...)
بخش گلچین :در این بخش می توانید به قطعاتی از موسیقی خراسان گوش دهید:
حاج قربان سلیمانی-قطعه گزل
محمد حسین یگانه- قطعه جعفرقلی
سمندری و شریف زاده- قطعه سروخرامان
شریف زاده-قطعه نوایی
و...



نظرات کاربران - ۲۳ رأی
۴.۵ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱
شیدا
شیدا
۱۳۹۴/۱۱/۱۷
بد نبود.ممنون. یک مجموعه رو جمع کرده بودید ولی به نظرم ارزش چهار تومان رو نداشت. هنوز اونقدر اپدیت نیست که بدونه استاد در پور فوت کرده!!
شبگرد
شبگرد
۱۳۹۴/۰۶/۱۰
دمتون گرم
شبگیر
شبگیر
۱۳۹۴/۰۲/۰۳
سپاس فراوان دوست عزیز بی نهایت لذت بردم از این کار زیبای شما. مفاخر دیار ما بیش از اینها نیاز به شناسوندن و قدر دیدن دارن.