غزلیات حافظ - اشعار حافظ

غزلیات حافظ - اشعار حافظ

نسخهٔ ۱
نصب +۱۰۰
دسته‌بندی سرگرمی
حجم ۶ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۲۲ مهر ۱۴۰۰
غزلیات حافظ - اشعار حافظ

غزلیات حافظ - اشعار حافظ

پویش رسانه
نسخهٔ ۱
نصب +۱۰۰
دسته‌بندی سرگرمی
حجم ۶ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۲۲ مهر ۱۴۰۰
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر

حافظ شیرازی ، از محبوب ترین شعرای ایران زمین است که با گذشت قرن ها ، آثارش نه تنها در ایران بلکه در سراسر نقاط جهان به شهرت رسیده است. موضوع اشعار حافظ بسیار متنوع بوده و از اشعار او در موسیقی سنتی ایرانی ، هنرهای تجسمی و خوشنویسی استفاده می شود. در نزد ما ایرانیان ، شیخ حافظ شیرازی داننده اسرار نهان و عالم غیب می باشد که هنگام مواجه شدن با مشکلات یا دو راهی های زندگی یا در مراسمات مختلف ملی به او مراجعه کرده و تفال می زنیم و از اشعارش استفاده می کنیم.


خواجه حافظ شیرازی و مشهور به لسان الغیب از مشهورترین شعرای تاریخ ایران زمین است که در حدود سال 726 ه.ق در شهر شیراز به دنیا آمد است. حافظ شیرازی به خاطر حفظ بودن قرآن تخلص حافظ را برگزید.  حافظ یک بار ازدواج کرد و او تنها یک فرزند داشت که او هم در دوران جوانی در راه سفر نیمه کاره به هند همراه پدرش ، فوت کرد . حافظ پس از درگذشت همسرش دیگر ازدواج نکرد. مرگ حافظ در سال 971 ه.ق یا 792 ق روی داده است و حافظ در گلگشت مصلی که منطقه ای زیبا و با صفا بود به خاک سپرده شد . آرامگاه حافظ  یکی از جاذبه های مهم گردشگری به شمار می رود. حافظ بیشتر عمر خود را در شیراز گذراند و تنها یک سفر کوتاه به یزد و یک مسافرت نیمه تمام به بندر هرمز داشت.


دیوان حافظ دارای 500 غزل ، 42 رباعی و چندین قصیده می باشد. حافظ به طور متوسط در هر سال فقط 10 غزل سروده و او دیوان خود را در طول 50 سال سروده است. دیوان حافظ بیش از چهارصد بار به زبان فارسی و زبان های دیگر در دنیا به چاپ رسیده است.  نکته خاصی که در دیوان حافظ وجود دارد ، کثرت نسخه هایی با مفردات و واژه های گوناگون است که این ویژگی سبب بروز تصحیحات متعدد و گاه متناقض هم در بین مصححان می شود. چندین رباعی نیز به حافظ نسبت داده شده که هر چند مانند غزل های او از ارزش ادبی والایی برخوردار نیستند ، اما در انتساب برخی از آن ها تردید زیادی وجود ندارد.


از جمله ویژگی های شعر حافظ می توان به موارد زیر اشاره کرد:


1. شعر حافظ بسیار رمزآلود است . قدرت تاویل پذیری شعر حافظ طوری است که هر کس دیوان حافظ را باز می کند و غزلی می خواند ، با توجه به شرایط روحی و حال و هوای خود برداشت خاصی از شعر خواهد داشت ، گویی حافظ آن شعر را فقط برای حال آن لحظه او سروده است!

2. در شعر حافظ تناسبات هنری دقیق و ظریف رعایت شده است . به این تناسبات "مراعات النظیر" می گویند.

3. حافظ لحنی خاص را برای شروع غزلهای خود در نظر گرفته ، این لحنها گاهی حماسی و شورآفرین و گاهی رندانه و طنزآمیز و اندوهناک است.

4. در شعر حافظ ، زبان طنز نیز به کار رفته و حافظ به کمک طنز ، ناگفته ها را بیان کرده است.

5. شعر حافظ ، شعر ایهام و ابهام است ، مبهم بودن شعر حافظ سبب شد تا او بتواند ناگفته ها را بیان و از فتنه های زمان در امان بماند.


امروزه در همه خانه ها دیوان حافظ یافت می شود و مردم کشورمان در مراسم های مختلف مانند نوروز یا شب یلدا ، با کتاب حافظ فال می گیرند. فال حافظ یکی از پرطرفدارترین فال ها در میان ایرانیان است. شعر حافظ به گونه ای است که هر کس دیوان حافظ را باز می کند و غزلی می خواند ، با توجه به شرایط روحی و حال و هوای خود برداشت خاصی از شعر خواهد داشت ، بنابراین شعر حافظ ، برای تفال مناسب بوده و حال و احوال درونی فرد را بیان می کند.


بیستم مهرماه روز بزرگداشت حافظ می‌ باشد که در این روز جشن‌ ها و برنامه‌ های متنوعی در شیراز و سایر نقاط جهان برگزار می‌ شود. عمده برنامه‌ های این روز شامل شب شعر ، گل افشانی آرامگاه حافظ ، نمایش و رونمایی از دیوان‌ های شعر حافظ و غیره می‌ باشد. برای این روز همچنین ، ما اپلیکیشن غزلیات حافظ - اشعار حافظ را در اختیار دوستداران او قرار می دهیم. اپلیکیشن کاربردی و رایگان غزلیات حافظ - اشعار حافظ شامل گلچینی از زیباترین اشعار و غزلیات حافظ است. اپلیکیشن غزلیات حافظ - اشعار حافظ با طراحی کاربردی قابلیت های مختلفی را در اختیار شما قرار داده که مهمترین آنها به اشتراک گذاری غزلیات حافظ - اشعار حافظ است. با استفاده از این قابلیت اپلیکیشن غزلیات حافظ - اشعار حافظ می توانید شعرها و غزلیات مورد علاقه خود از حضرت حافظ را از طریق واتساپ ، تلگرام و اینستاگرام با دوستان و مخاطبین خود به اشتراک بگذارید.


برخی دیگر از ویژگی های اپلیکیشن غزلیات حافظ - اشعار حافظ :


** گلچین زیباترین غزلیات حافظ - اشعار حافظ

** به اشتراک گذاری غزلیات حافظ - اشعار حافظ در واتساپ

** به اشتراک گذاری غزلیات حافظ - اشعار حافظ در اینستاگرام

** به اشتراک گذاری غزلیات حافظ - اشعار حافظ در تلگرام

** طراحی کاربردی

** قابلیت جستو

** حجم مناسب

** منوی علاقمندی


منبع: https://www.talab.org/

نظرات کاربران - ۰ رأی
۰ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱