مزاج شناسی

مزاج شناسی

نسخهٔ ۳.۱
نصب +۲۰ هزار
دسته‌بندی سبک زندگی
حجم ۲ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
مزاج شناسی

مزاج شناسی

گروه سبا
نسخهٔ ۳.۱
نصب +۲۰ هزار
دسته‌بندی سبک زندگی
حجم ۲ مگابایت
آخرین بروزرسانی ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸
مشاهده‌ی نتایج بررسی آنتی‌ویروس

تصاویر برنامه

معرفی برنامه

جزئیات بیشتر

آیا می دانید بر اساس مزاج شناسی چه شخصیتی دارید؟

توجه

در صورت مشاهده هرگونه ایراد لطفا در قسمت نظرات ذکر نمایید تا در اولین فرصت برطرف گردد.

(مشکلات نرم افزاری حداکثر ظرف مدت یک هفته حل می شود.)


توضیحات

بقراط بزرگترین حکیم یونانی، رفتار انسانها را در ۴۰۰ سال پیش از میلاد مورد بررسی قرار داد. او متوجه شد که ما انسانها در رفتارهای خود تشابهات و تفاوتهایی را نشان می دهیم. وی افراد را به چهار دسته دموی، صفراوی، سوداوی و بلغمی تقسیم کرده بود. از نظر وی ما انسانها هر یک منحصر بفرد هستیم، با این وجود در دسته بندیهای محدودی جای می گیریم.

فیلسوفان یونان باستان عقیده داشتند که در طبیعت ۴ عنصر اولیه  آب ، خاک،   هوا  و  آتش  وجود دارد که  عناصر اولیه  یا  عناصر اربعه  نامیده می شوند، و تمامی تغییرات حاصل در طبیعت از آمیختن این چهار عنصر با یکدیگر و جدا شدن دوبارهٔ آنها از هم صورت می گیرد. آنها هر یک از این عناصر را دارای یکی از خاصیتهای  گرمی ،  سردی ،  تری  یا  خشکی  می دانستند.

مزاج یعنی درهم آمیختگی و ترکیب چهار خلط صفرا، دَم، سودا، بلغم. هر کدام از این اخلاط اربعه غلبه بیشتری داشته باشد فرد را به آن نام می خوانیم.

مزاج حالتی است مقطعی و تغییر پذیر و هر فرد دارای مزاجی است. مزاج سرشتی یا اولیه هر فرد، مزاجی است که از زمان به دنیا آمدن همراه اوست و یک حالت طبیعی برای آن فرد به حساب می آید. این مزاج از طریق ژنها از پدر و مادر به فرد منتقل شده و تحت تاثیر شرایط محیطی رحم، شرایط روحی و فیزیکی مادر و خوراکی هایی که مادر در دوران بارداری و شیردهی می خورد، شکل می گیرد.

خصوصیات ظاهری هر فرد بستگی زیادی به مزاج اولیه ای دارد که در زمان به دنیا آمدن یا در زمان تغییرات بدنی دوران رشد و بلوغ داشته است. اما ممکن است این مزاج اولیه با گذشت زمان، در اثر تغذیه، شرایط آب و هوایی، شیوه زندگی، نوع شغل و عوامل دیکر تغییر کند و مزاج جدیدی در فرد بوجود آید که به آن مزاج اکتسابی گفته می شود.

هر چند مزاج اکتسابی تاثیر زیادی بر برخی از خصوصیات فیزیکی شکل گرفته با مزاجهای اولیه فرد همچون استخوان بندی یا رنگ چشم نمی تواند داشته باشد. مثلا کسی با مزاج سوداوی به دنیا آمده و استخوان بندی ظریفی داشته باشد، اگر بعدها مزاج وی به سمت صفراوی تغییر کند، ماهیچه بدنش زیاد می شود، هر چند استخوان بندی اش تغییر نمی کند.

در دیدگاه طب سنتی روحیات و مشخصات جسمانی افراد با مزاج آنان سازگار است. به تناسب افزایش و کاهش عناصر وجودی، روحیات و خلق و خو، رنگ پوست و چهره، شوق و ذوق، بلندپروازیها، بیماریها و ... تغییر پیدا خواهد کرد. هر مزاج دارای علایم و خصوصیات خاص خود می باشد.

بزرگترین هدف طب سنتی اصلاح مزاج افراد به سمت تعادل است. برای داشتن زندگی سالم و طبیعی و آرامش روحی، همه ما نیازمند به شناخت مزاج یا طبیعت خود هستیم. شناخت و آگاهی از مزاجها و طبایع کمک می‌کند تا زندگی بهتری داشته باشیم و در تصمیمات مهم زندگی مانند انتخاب شغل، ازدواج و ... دقت بیشتری نشان دهیم.

منابع

سایتها:

www.khodshenas.ir

www.greekmedicine.net

کتابها:

قانون در طب-نوشته شیخ الرئیس ابو علی سینا

نظرات کاربران - ۶۲۷ رأی
۴.۵ از ۵
۵
۴
۳
۲
۱
مرتضی
مرتضی
۱۳۹۹/۰۱/۱۴
مزاج شناسی خوب بود و نیاز است دوستان بدانند چه باید بخورند کی بخوابند چی نخورند
راضیه براتی
راضیه براتی
۱۴۰۲/۰۷/۱۴
عاااااالی 😍 ولي تعریف میکنیم، خدایی پولیش نکنید
z.seyed347
z.seyed347
۱۴۰۱/۱۱/۰۵
سلام برنامه خیلی عالیه ،ممنون از سازندش موفق باشید.😃