ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

بررسی بازی سنتوری؛ عنوانی موزیکال با فرهنگ ایرانی

کمتر پیش می آید هنگام تجربه عنوانی موزیکال، از خود نپرسید چرا بازیسازان ایرانی به چنین بازی هایی روی نمی آورند. این سبک که به واسطه حضور Piano Tiles یا ساخته های کمپانی Rayark محبوبیت ...

محمد کریمی
نوشته شده توسط محمد کریمی | ۲ مرداد ۱۳۹۵ | ۱۹:۰۰

کمتر پیش می آید هنگام تجربه عنوانی موزیکال، از خود نپرسید چرا بازیسازان ایرانی به چنین بازی هایی روی نمی آورند. این سبک که به واسطه حضور Piano Tiles یا ساخته های کمپانی Rayark محبوبیت بسیار بالایی میان کاربرهای اسمارت فون ها پیدا کرده، همچنان روی خوش به عناوین داخلی نشان نداده است. طبیعتا تصور تجربه عنوانی مشابه Piano Tiles با موسیقی های اصیل ایرانی می تواند هر فردی را به وجد بیاورد.

خوشبختانه استودیو گلیم گیمز به درخواست بازیکن ها پاسخ داده و پس از مدت ها شاهد یک عنوان موزیکال با سبک و سیاق ایرانی هستیم؛ عنوانی که شاید به واسطه المان های خود، تجربه اش برای هر ایرانی واجب باشد اما متاسفانه عاری از مشکلات نیست.

گلیم گیمز را تقریبا همه بازیکن های ایرانی می شناسند. این استودیو که با موتوری و هی تاکسی توانسته بود تجربه ای دلنشین از سبک ریسینگ هدیه دهد، این بار تغییر رویه داده و عنوانی موزیکال ساخته است. سنتوری را از دیدگاه ظاهری همچنان می توانیم مشابه دو ساخته قبلی گلیم گمیز بنامیم. به نظر می رسد این رویه به امضای این استودیو تبدیل شده باشد.

سنتوری - بازی موبایل
برای ورود به هر مرحله باید بلیط و سکه بدهید. سکه ها که با اتمام هر مرحله به دست می آیند اما برای دریافت بلیط نیازمند الماس هستید. خوشبختانه گرفتن الماس هم غیر ممکن نیست. البته از پرداخت درون برنامه ای می توانید استفاده کنید.

بار دیگر شخصیت و محیط ها بر اساس فرهنگ ایرانی ساخته شده اند، با این تفاوت که عناصر امروزی بیشتری می توانیم لا به لای آن ها پیدا کنیم. از ظاهر بازی که بگذرید به المان های گیم پلی می رسید. همان طور که بالاتر هم اشاره ای غیر مستقیم کردیم، مکانیزم های سنتوری مشابه عناوین موزیکال است.

محیط گیم پلی از سه ردیف تشکیل شده است. بازی را که شروع کردید، اجسامی رنگی از هر ردیف پایین می آیند و اگر آن ها به نقطه مورد نظر رسیدند، باید روی حلقه های هر ستون کلیک نمایید. با کمی پیشروی هم سرعت حرکت اجسام رنگی افزایش پیدا می کنند تا بازیکن با چالش بیشتری مواجه شود.

متاسفانه یکی از مشکلات عجیب بازی به همین بخش کنترل باز می گردد. معمولا در این گونه عناوین هنگامی که جسم روی دایره قرار گرفت، باید صفحه اسمارت فون را لمس کنید. در صورتی که سنتوری این گونه نیست. حتی اگر اجسام رنگی نزدیک نقطه مورد نظر هم شدند، می توانید باز تاچ اسکرین موبایل را لمس کرده و امتیاز بگیرید.

سنتوری - بازی
تصویر بالا را می بینید؟ دو جسم رنگی به یکدیگر متصل شده اند. فکر می کنید باید همزمان به دکمه ها ضربه بزنید؟ این گونه نیست! می توانید یکی هم یکی هر ستون را لمس کنید. همچنین بین نت ها و دکمه های رنگی هماهنگی نیست و گاهی اوقات اگر از لمس کردن دایره های رنگی هم دست بکشید، باز موسیقی نواخته می شود.

ابتدا فکر کردیم این مسئله به امتیازدهی باز می گردد. به بیان ساده تر، اگر هنگامی که اجسام به خود دایره ها رسیدند عکس العمل نشان نداده و زود این کار را انجام دهید، امتیاز کمتری کسب کرده و نمی توانید سه ستاره ممکن را به دست آورید. اما در کمال تعجب دیدیم از این فرضیه های شرلوک هولمزی خبری نیست. نزدیک یا روی دایره؛ همین که اشتباه نکنید امتیاز کامل را خواهید گرفت.

بزرگترین المانی که تجربه سنتوری را واجب می کند، استفاده از موسیقی های اصیل ایرانی است. قطعه هایی که هر مرحله می نوازید، داخلی بوده و هر از چندگاهی هم ترکیبی از چند ساز گوناگون هستند. از دیدگاه کیفیت، ترک های استفاده شده روندی سینوسی دارند. بعضی از آن ها بسیار زیبا بوده و بعضی دیگر هم خیلی به دل نمی نشینند. عجیب تر، استفاده از قطعه های تکراری است. امکان دارد مرحله ای، موسیقی که قبلا نواخته شده را دوباره تکرار کنید.

البته نه موسیقی ها تکراری و نه رفتار عجیب نت ها، هیچ کدام بزرگترین المان منفی سنتوری نیستند و این بازی با معضل بزرگتری دست و پنجه نرم می کند. موسیقی هایی که می شنوید خیلی واضح نبوده و بیش از حد بم هستند. ساده تر بگوییم، صدا عمیق بوده و به گوش کاربر نزدیک نیست.

سنتوری - گلیم گیمز
قلبی که گوشه سمت چپ می بینید، حکم سلامتی شما را دارد. با هر بار اشتباه یک قلب کم می شود که می تواند روی گرفتن هر سه ستاره تاثیر منفی بگذارد. این سیستم سلامتی و مکانیزم های موجود در بخش کنترل که بالاتر به آن اشاره کردیم، بازی را ساده کرده است.

از دیدگاه گرافیکی همان طور که گفتیم استودیو گلیم گیمز باز فرهنگ ایرانی را هدف قرار داده است. ظاهر بازی هم خوب است اما متاسفانه مشکلات تکنیکی امان بازیکن را می برند. از لگ های موجود هنگام نواختن نت ها فاکتور بگیریم، بزرگترین مشکل این بخش را می توانیم به نام رزولوشن پایین صفحه باز بزنیم.

خود ما هم خیلی تعجب کردیم. بنابراین به بخش تنظیمات رفتیم تا کمی ظاهر قضیه را بهتر کنیم. ولی دیدیم اصلا گزینه ای برای تغییر رزولوشن یا شفافیت تصویر وجود نداشته و بازی به همین صورت است. نمی دانیم چرا، اما حدس می زنیم در انتشار سنتوری، گلیم گیمز کمی عجله به خرج داده، وگرنه از استودیویی با این پیشینه قدرتمند چنین مشکلاتی بعید به نظر می رسد.

در پایان یک نکته ای را می خواهیم اضافه کنیم. دیده اید گاهی اوقات عناوینی با وجود مشکلات زیاد خود همچنان لذت را به بازیکن هدیه می دهند. سنتوری یکی از همین بازی هاست. همین که می توانید عنوانی ایرانی با این سبک و سیاق ببینید، به خودی خود خوشحال کننده است. اما امیدواریم با آپدیت های بیشتر، بازی به جایگاهی که لیاقتش را دارد برسد.

بازی سنتوری

بازی سنتوری

سازنده: گلیم گیمز قیمت: رایگان دسته بندی:
سیستم عامل: اندروید حجم: 41.2 مگابایت زبان:
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (1 مورد)
  • علی
    علی | ۳ مرداد ۱۳۹۵

    glim gameفقط موتوریش خوبه
    این دوتا مفت گرونه

مطالب پیشنهادی