ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

آموزش

بررسی پیام‌رسان ایرانی بیسفون پلاس؛ در مسیری متفاوت

یکی از بزرگترین نگرانی‌ها نسبت به پیام‌رسان‌های داخلی و در پی آن عدم استقبال بعضی کاربران به این اپلیکیشن‌ها، نگرانی‌ بابت «نقض حریم شخصی» است؛ دو هفته پیش پیش موضوع ثبت نام ناخواسته کاربرها در ...

محمد کریمی
نوشته شده توسط محمد کریمی | ۲۱ خرداد ۱۳۹۷ | ۲۰:۰۰

یکی از بزرگترین نگرانی‌ها نسبت به پیام‌رسان‌های داخلی و در پی آن عدم استقبال بعضی کاربران به این اپلیکیشن‌ها، نگرانی‌ بابت «نقض حریم شخصی» است؛ دو هفته پیش پیش موضوع ثبت نام ناخواسته کاربرها در یک پیام‌رسان جنجال‌های زیادی به پا کرد و دیروز نیز گزارشات متفاوتی از بعضی تلگرام‌های غیر رسمی منتشر شد.

اولین نکته‌ای که هنگام مواجه با «بیسفون پلاس» جلب توجه می‌کند، دست گذاشتن توسعه‌دهنده روی همین مسئله خیلی مهم و تمرکز زیاد آن‌ها روی حفظ امنیت اطلاعات کاربران است: «به‌واسطه پروتکل اختصاصی خودمان، مسائل امنیتی در زمینه هک و حوزه‌های مشابه را رعایت کرده‌ایم و به‌جرئت می‌توانیم بگوییم که امن‌ترین پیام‌رسان داخلی هستیم.»

نمایی از بخش جستجوی کانال‌ها، قابلیت متفاوت بیسفون.

 

بیسفون پلاس با هدف ارائه یک تجربه کاملا امن، سعی کرده قابلیت‌هایی داشته باشد تا هم کاربران پیام‌رسان‌های معروف همانند تلگرام را جذب کند و هم کسانی را که به‌دنبال چیزی بیشتر از کلون‌های شبیه به یکدیگر هستند را به سمت خودش بکشاند. اما آن‌ها تا چه اندازه موفق بوده‌اند؟ در این مطلب نگاهی به قابلیت‌های بیسفون‌ و پلاس نقاط قوت و ضعف آن می‌اندازیم.

مشابه بقیه پیام‌رسان‌ها در اینجا نیز بعد از نصب برنامه و اضافه کردن شماره موبایل، وارد محیط اپلیکیشن می‌شوید. در نگاه اول رابط کاربری بیسفون پلاس از همان استانداردهای پیام‌رسان‌های دنیا اما با تغییراتی پیروی می‌کند. جدا کردن گفت‌وگوها، کانال‌ها و اشخاص هر چند تا حدودی تداعی‌کننده موبوگرام است ولی از شلوغی بیش از حد دسته‌بندی‌ها در اینجا خبری نیست.

در واقع سازنده با کاهش بخش‌های اضافی، هم سادگی و زیبایی رابط کاربری را حفظ کرده و هم توانسته دسترسی به قسمت‌های مختلف اپ را راحت‌تر کند. البته در زمینه‌شخصی سازی محیط اپ، برنامه هنوز دست کاربر را به اندازه کافی باز نگذاشته و نبود قابلیت انتخاب تم و عکس برای کسانی که به‌دنبال تغییرات ظاهری هستند، شاید کمی ناامید کننده باشد. هرچند حضور چهار پس‌زمینه کمی این کمبود را می‌پوشاند.

بیسفون پلاس
در بیسفون پلاس می‌توانید پیام‌های ذخیره شده را روی هر دیوایسی که وارد اکانت می‌شوید، ببینید.

از دیدگاه امکانات، بیسفون پلاس در کنار آنکه بهترین ویژگی‌های پیام‌رسان‌های معروف را با خودش به ارث برده ویژگی‌های جدیدی نیز دارد که حضورشان ساخته تیم «بیستاک» را متفاوت‌تر کرده است. در بیسفون پلاس می‌توان گروه ساخت، کانال زد، کارت شارژ خرید و قبض‌ها را پرداخت کرد، تماس صوتی رایگان گرفت و موقعیت مکانی را با دیگران به اشتراک گذاشت.

با این وجود یکی از جالب‌ترین بخش‌های این پیام‌رسان به تمرکز بیشتر روی کانال‌ها بازمی‌گردد. تلگرام با رونمایی از کانال‌ها کسب‌وکارها را به فضای پیام‌رسان‌ها هم کشاند و تیم بیستاک توانسته با ایده‌هایش، ارتباط‌ نزدیک‌تری بین مخاطبین و سازندگان کانال‌ها برقرار کند. در هنگام ساخت کانال، همانند آپارات یا یوتوب در اینجا نیز می‌توانید برای کانال‌ها حداقل هفت برچسب یا همان تگ بگذارید.

اینگونه کاربران برای پیدا کردن کانال مورد نظرشان، حتما لازم نیست به‌دنبال اسم یا شناسه عمومی آن بگردند و کافیست چیزی که می‌خواهند (مثلا بازی موبایل) را جستجو کنند تا لیست کانال‌هایی با همین برچسب به‌نمایش دربیاید. البته بهتر بود قابلیت جستجوی کانال‌ در خود اسلاید «کانال‌ها» قرار بگیرد و کاربر نیازی کلیک‌های بیشتر نداشته باشد.

در پایین اپلیکیشن چهار اسلاید «گفتگوها»، «گروه‌ ها»، «تماس ها» و «کانال ها» قرار دارد. در قسمت کانال‌ها، کانال‌هایی که عضوشان شده‌اید نشان داده می‌شوند و اگر به دنبال کانال‌های بیشتری هستید باید به بخش اختصاص داده شده برای جستجوی آن‌ها بروید؛ در اینجا روی آیکون بالای صفحه سمت راست کلیک کنید تا به قسمت «یافتن» برسید.

بیسفون پلاس
عکس سمت راست قابلیت «پاسخ به ارسال دعوت نامه» را نشان می‌دهد. متاسفانه منوی تنظیمات کمی گیج کننده است؛ چرا انتخب پس‌زمینه در بخش پیام‌ها قرار دارد؟

در این قسمت نه تنها کانال‌های تازه و محبوب قرار داده شده است، بلکه بسته به برچسب‌ها، شناسه عمومی یا موضوعات می‌توانید هر کدام را که خواستید بیابید. اگرچه وجود یک بخش جداگانه برای کانال‌ها کار کاربران را راحت‌تر کرده ولی برای جستجو آن‌ها سازنده می‌توانست این ویژگی را به همان صفحه اول اسلاید «کانال‌ها» اضافه کند.

در کنار سادگی پیدا کردن کانال‌ها، یافتن گروه‌های عمومی محبوب نیز در بیسفون پلاس سخت نیست. اخیرا تیم سازنده آپدیتی را برای برنامه منتشر کرده که طی آن، اگر در اسلاید «گروه‌ها» موبایل را تکان دهید، یک گروه پیشنهادی نمایش داده می‌شود و در صورت تمایل می‌توانید عضوش شوید.

اما سومین ویژگی جالب و مهم بیسفون پلاس به دعوت‌ در گروه‌ها باز می‌گردد. در خیلی از پیام‌رسان‌ها همانند تلگرام، مخاطبین‌تان با داشتن شماره موبایل می‌توانند شما را به گروه اضافه کنند. هرچند در این پیام‌رسان‌ها می‌توانید قابلیت «دعوت در گروه‌ها» را کاملا غیر فعال کنید تا این اتفاق نیافتد ولی تیم بیستاک با یک راهکار بهتر توانسته مشکل را برطرف کند.

در اینجا اگر کسی در گروه کاربری را اضافه کند، ابتدا دعوت‌نامه‌ای برای او ارسال خواهد شد. بنابراین اگر کاربر تمایل داشت، وارد گروه می‌شود و در صورتی هم که مایل نبود، می‌تواند دعوت‌نامه را رد نماید. البته فکر نکنید بیسفون پلاس اپلیکیشن بی‌نقصی نیست. ساخته تیم بیستاک با تمام ویژگی‌هایش، در زمینه امکانات هنوز جای کار دارد.

پرداخت با اپلیکیشن، از دیگر ویژگی‌های بیسفون پلاس

در اپلیکیشن بات‌ها حضور ندارند، قابلیت ارسال گیف و غیرفعال کردن نمایش آخرین فعالیت (Last Seen) را ندارید و کمبود قابلیت ویرایش پیام‌ها هم کاملا احساس می‌شود. از طرفی با وجود کیفیت نسبی تماس‌ها ولی فایل‌های صوتی ارسالی کیفیت مطلوبی ندارند و صدای شفافی شنیده نمی‌شود.

اما نکته اینجاست که با تمام این نقاط ضعف، سازنده توانسته ویژگی‌هایی را در ساخته‌اش جای دهد تا کمبودها تا حدودی جبران شوند. در گفت‌وگوی دیجیاتو با تیم سازنده نیز آن‌ها از قابلیت‌هایی همانند چت مخفی (Secret Chat با رمزنگاری End to End) گفتند که در آینده آتی به برنامه اضافه می‌گردد:

ما سرویس‌هایی داریم که اختصاصی خودمان هستند. به غیر از قابلیت‌های عامی هم که انتظار حضور آن‌ها در برنامه هست، سعی می‌کنیم ویژگی‌های خلاقانه‌ای هم اضافه کنیم که مختص بیسفون پلاس باشند. هدف ما این است تا با خدمات جدید کاربران را جذب کنیم.

برای جمع بندی می‌توانیم بگوییم بیستاک تلاش کرده تا در کنار ارائه ویژگی‌های شناخته شده، با خدمات متفاوت کاربران را به سمت خود بکشاند. تا حدی هم به هدفش رسیده‌ و «برچسب کانال‌ها» یک نمونه برای اثبات این حرف به شمار می‌رود. بیسفون پلاس هرچند به خاطر خصوصی بودن، نسبت به رقبا ناشناخته‌تر است ولی بیشتر از بعضی پیام‌رسان‌های پر سر و صدا نیازهای کاربران را برآورده می‌کند.

نباید انتظار یک تلگرام دیگر را با پیام‌رسان‌های داخلی داشته باشیم و بیسفون پلاس هم از این قاعده مستثنی نیست. تلگرام اپلیکیشن کاملی است و با ویژگی‌های زیاد خود، کاربران را از بقیه نمونه‌های مشابه بی‌نیاز می‌کند. با این حال ساخته بیستاک در حد توانش عملکرد خوبی از خودش به‌جای گذاشته و مشکلاتش هم آن‌قدر بزرگ نیستند که قابل رفع شدن نباشند.

اپلیکیشن بیسفون پلاس در حال حاضر برای سیستم‌عامل‌های اندروید و iOS در دسترس است و احتمالا به زودی شاهد حضور نسخه وب برای این پیام‌رسان داخلی هم خواهیم بود. بیسفون پلاس را می‌توانید از مارکت‌های ایرانی یا فروشگاه‌های اپ‌استور و گوگل‌پلی دریافت کنید.

بیسفون پلاس

بیسفون پلاس

سازنده: بیستاک قیمت: رایگان دسته بندی:
سیستم عامل: iOS و اندروید حجم: 18.2 / 47.3 مگابایت زبان:
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (58 مورد)
  • 007
    007 | ۲۳ خرداد ۱۳۹۷

    بیسفون =سیفون

  • A موثق
    A موثق | ۲۳ خرداد ۱۳۹۷

    واقعا افرادی رو که حامی یک سیستم فاسد،ظالم،جنایتکار و آدمکش هستند رو درک نمیکنم اونها یا خودشون شریک جرم هستن و منفعتی میبرند یا یک مشت احمق خیانت کار هستند

نمایش سایر نظرات و دیدگاه‌ها
مطالب پیشنهادی