گاهی اوقات بعضی از عناوین تا ابد در ذهن مخاطبان آن حک می‎شوند و بازی آن سوی باران که با نام Linn: Path of the Orchards در مارکت جهانی منتشر شده یکی از آن‎ها است که با کمک نقاط قوت خود چنین تجربه‎ای را رقم می‎زند.

انسان موجودی بصری است و به همین علت تلاش بسیاری از بازی‎ها در این است که با طراحی گرافیکی خیره‎کننده مخاطبان را به سمت خود جذب کنند. بدون شک چنین ویژگی برای موفقیت یک بازی کافی نیست ولی فرصت خودنمایی را به آن می‎دهد و چه بسا سایر ضعف‌های آن را بپوشاند.

اما بازی Linn: Path of the Orchards سعی می‎کند دل مخاطب را با طراحی هنری متفاوت و ساده خود به دست آورد تا با آن که از نظر گرافیکی در رتبه‎های اول قرار نگیرد ولی تاثیرگذار ظاهر ‎شود.

از همان ابتدای بازی متوجه می‎شوید خبری از هیجان و شلوغ‎بازی نیست. اگر به دنبال یک گیم‎پلی سریع و پر از هیجان می‎گردید بهتر است همین ابتدا بی‎خیال این بازی شوید. منظور ما این نیست که بازی آن سوی باران چالش ندارد و نیاز به ابتکار عمل و سرعت در آن دیده نمی‎شود، بلکه طراحی این بازی به نحوی است که شما را آرام می‎کند.

بدون شک در طراحی گیم‎پلی آن دقت و زمان زیادی صرف شده است ولی این نت‎های آرام موسیقی است که به همراه رنگ‎بندی هوشمندانه حس نایابی را در بازیکن بیدار می‎کنند.

توجه بیشتر سازندگان بازی روی طراحی متنوع و متفاوت بازی بوده است. استودیو بازی‎سازی Crescent Moon Games (کرسنت مون گیمز) طراح این بازی است و داستان آن در مورد یک محافظ طبیعت به اسم آبان است که پا به داخل یک سفر ماجراجویی عظیم در یک دنیای عجیب و قدیمی می‎گذارد. ورود به این دنیا برای آبان به معنای روبرو شدن با مشکلات بسیاری است که می‎توانند جلوی او را بگیرند. او قصد دارد به درخت باستانی روشنایی برسد و باید به آبان کمک کنید به هدف خود در بازی برسد.

بازی آن سوی باران

شما در این بازی باید آبان را به طرف یک دروازه مشخص هدایت کنید تا مرحله با موفقیت تمام شود. گیم‎‎پلی بازی عناصری که دارد که تعدادی از آن‎ها را شما کنترل می‎کنید و تعدادی دیگر براساس الگوی مشخصی هدایت می‎شوند.

شاید فکر کنید بازی نباید جذاب باشد ولی در حین رسیدن به آن دروازه می‎توانید آیتم‎هایی را جمع کنید و چالش شما رد کردن مرحله با کمترین حرکت ممکن است.

یادگیری گیم‎پلی بازی ساده است ولی آن را در دسته بازی‎های دشوار قرار می‎دهد. برای جابه‎جایی شخصیت بازی خود باید زمان‎بندی مناسبی را در اجرای حرکت‎ها رعایت کنید و برای این کار باید الگوی حرکتی اجزای محیط را متوجه شوید.

سکوهایی که روی آن‎ها می‎توانید حرکت کنید، نظم حرکتی خاص خود را دارند و باید با توجه به آن‎ها به آیتم‎های مورد نظر برسید و با تعداد حرکات کمتر مرحله را تمام کنید.

مراحل اولیه بازی زیاد سخت نیستند ولی هرچه محیط بازی پیچیده‎تر می‎شود، چالش‎های مهم بازی آن سوی باران بیشتر توانایی شما را می‎سنجند.

یکی از نکات قوت بازی استفاده از الگوهای منطقی به جای حرکات تصادفی است تا بازیکن برای عبور از هر مرحله به هوش خود تکیه کند تا شانس و اقبال.

به عنوان جمع‎بندی باید بگوییم این بازی محصول خلاقیتی است که در بعضی از قسمت‎های آن هیچ گونه عیبی نمی‎بینیم و سایر بخش‎ها نیز به اندازه کافی جذابیت دارند.

طراحی متفاوت عناصر گرافیکی بازی و همچنین المان‎های مختلف مراحل باعث می‎شود مخاطبان با آن ارتباط خاصی برقرار کنند.

مراحل تنوع خوبی دارند ولی متاسفانه کارهای کلی که باید در هر مرحله انجام دهید تغییر نمی‎کند تا شاید بعد از مدتی بازی برایتان تکراری شود. در حقیقت سازندگان سعی نکرده‎اند در محیط و مراحل بازی تفاوت زیادی ایجاد کنند و همه چیز به تغییر محیط و الگوهای حرکتی بخش‎های آن محدود شده است.

خصوصیات بازی آن‌سوی باران (Linn: Path of the Orchards) در یک نگاه:

  • طراحی گرافیکی متفاوت و فانتزی
  • استفاده از پازل‎های معمایی جالب
  • محیط پویا
  • گیم‎پلی ساده ولی چالش‎برانگیز
  • مراحل متنوع و جذاب

برخی از افتخارات کسب شده توسط بازی linn:

  • بازی منتخب در اپ استور و گوگل پلی
  • بهترین بازی سال جشنواره بازی‌های رایانه‌ای ایران
  • بهترین دستاورد طراحی بازی جشنواره بازی‌های رایانه ایران
  • برنده دیپلم افتخار دستاورد هنری جشنواره بازی‌های رایانه ایران
  • کسب عنوان بهترین بازی ژانر پلتفرمر در جشنواره بازی‌های رایانه ایران
  • کاندید دستاورد موسیقی جشنواره بازی‌های رایانه ایران

نظر شخصی نویسنده:

شاید خیلی خیلی بلند پروازانه باشد اگر که این بازی را در حد و اندازه بازی‌های محبوب و موفقی همچون Monument Valley بدانیم اما واقعا خروجی فعلی بازی آن‌سوی باران (Linn) در برابر خیلی از بازی‌های موبایلی ایرانی یک شاهکار است.

برای تجربه موقت و رایگان بازی می‌توانید نسخه دمو بازی linn را از گوگل پلی دانلود کنید.