خانهاخبار
معرفی و بررسی تخصصی اپلیکیشن: مترو تهران

معرفی و بررسی تخصصی اپلیکیشن: مترو تهران

کدام ایستگاه مترو پارکینگ و سرویس بهداشتی دارد؟ نزدیک ترین ایستگاه مترو به من کدام است؟ کجا باید خط عوض کنم؟ ساعت حرکت قطارهای مترو چگونه است؟ اگر شما هم سوالاتی از این قبیل دارید، معرفی و بررسی تخصصی اپلیکیشن مترو تهران را از دست ندهید!
۱۳۹۴/۹/۳

اولین ایستگاه راه‌آهن شهری تهران و حومه در سال 1377 افتتاح شد. از آن تاریخ تاکنون مترو تهران وظیفه جابجایی روزانه تعداد بسیاری از مسافران درون‌شهری را بر عهده داشته و اگر شما هم ساکن تهران باشید یا فقط یک بار در ترافیک سنگین این شهر گرفتار شده باشید، به‌خوبی می‌توانید به اهمیت فراوان این وسیله نقلیه عمومی پی ببرید. به‌جرئت می‌توان گفت امروزه مترو نقشی حیاتی در جابجایی مسافران ایفا می‌کند و اگر مترو تهران نبود، معلوم نبود چه بر سر ترافیک عجیب‌وغریب این شهر می‌آمد!

با وجود اهمیت فراوان این وسیله برای شهروندان تهرانی، این روزها افزوده شدن ایستگاه‌های جدید و نیاز به اطلاعات کامل آنها استفاده از مترو را کمی دشوار کرده است؛ یعنی حالا برای شناخت کامل مسیر و برنامه‌ریزی سفر به منبعی احتیاج داریم که همیشه در دسترسمان باشد و راهنمایی‌مان کند. و این همان کاری است که اپلیکیشن موبایلی مترو تهران انجام می‌دهد. این اپ چندی پیش منتشر شد تا راهنمای مسافران مترو باشد. به‌کمک اپلیکیشن مترو تهران می‌توانید به‌راحتی برنامه سفرتان را تنظیم کنید و به‌موقع به همه کارهایتان برسید. ما هم امروز سراغ بررسی تخصصی این اپلیکیشن رفته‌ایم. با جی‌اس‌ام همراه باشید.

 

اپلیکیشن مترو تهران برای پلتفرم‌های اندروید و آی‌اواس عرضه شده است و می‌توانید آن را از طریق لینک‌های زیر دریافت کنید:

 

image
    
image

 

پس از نصب و اجرای اپ در اولین صفحه فهرست خطوط مترو مقابلتان قرار می‌گیرد. در حال حاضر 5 خط مترو فعال است که در این فهرست مبدا و مقصد هر خط با رنگ خاص آن خط نوشته شده است. با انتخاب هر کدام از این خطوط به فهرست ایستگاه‌های موجود در آن خط می‌رسید؛ فهرستی که تماما به رنگ اختصاصی آن مسیر است. در این فهرست ایستگاه‌هایی که محل تقاطع با یکی دیگر از خطوطند با علامت تقاطع در دایره‌ای به رنگ همان خط مشخص شده‌اند.

 

image
   
image

 

حالا یکی از ایستگاه‌ها را انتخاب می‌کنیم تا وارد جزئیات جالب‌تر و مفیدتری شویم؛ مثلا ایستگاه قیطریه در خط 1 مترو تهران. با کشیدن انگشتتان به چپ و راست می‌توانید صفحه ایستگاه قبلی و بعدی را نیز مشاهده کنید. در صفحه ایستگاه قیطریه پیش از هر اطلاعات دیگری مهم‌ترین نکته ذکر شده است: موقعیت جغرافیایی ایستگاه در شهر: خیابان دکتر شریعتی- روبروی پل رومی. قابلیت مفید این بخش این است که با لمس این آدرس می‌توانید موقعیت ایستگاه را روی نقشه گوگل از شهر تهران هم ببینید. پس از آن سه گزینه اصلی در اختیار شماست: زمان‌بندی حرکت قطار، مراکز مهم اطراف ایستگاه و خطوط اتوبوس و تاکسی.

 

image
 
image

image
  
image

 

در صفحه زمان‌بندی حرکت قطار ساعت دقیق حرکت قطار از این ایستگاه به سوی هر دو ایستگاه قبلی و بعدی به‌تفکیک در اختیار شما قرار می‌گیرد. این برنامه برای روزهای شنبه تا چهارشنبه، پنج‌شنبه‌ها، و جمعه و روزهای تعطیل متفاوت است و برای مشاهده هر کدام باید بخش مربوط را لمس کنید. به‌طور خودکار این برنامه با توجه به ساعت همین لحظه ساعت حرکت اولین قطار بعدی را در ابتدای لیست نشانتان می‌دهد. اگر فهرست را پایین بیاورید، ساعت‌های قبلی را هم مشاهده خواهید کرد که کمرنگ‌ترند. علاوه بر ساعت حرکت قطار بعدی، زمان باقی‌مانده تا آن نیز نمایش داده می‌شود تا لازم نباشد خودتان به زحمت بیفتید و آن را محاسبه کنید!

در بخش مراکز مهم اطراف ایستگاه طبقه‌بندی مفیدی وجود دارد که مراکز ورزشی، مذهبی، سیاسی، تفریحی، پزشکی، نظامی، رفاهی و... را به‌تفکیک نمایش می‌دهد که قطعا جزو اطلاعات مهم و باارزش است.

صفحه خطوط اتوبوس و تاکسی نیز به دو فهرست اصلی تاکسیرانی و اتوبوسرانی تقسیم شده است. هر کدام از اینها نیز مسیرهای اتوبوس و تاکسی موجود در آن ایستگاه مترو را برایتان نمایش می‌دهد. در بعضی موارد اطلاعات مسیر رفت و برگشت اتوبوس نیز ثبت شده است، ولی متاسفانه در بعضی دیگر (از جمله ایستگاه قیطریه) این اطلاعات موجود نیست.

پس از بررسی این گزینه‌های اصلی، به صفحه اول ایستگاه برمی‌گردیم تا ببینیم چه اطلاعات دیگری در اختیارمان قرار گرفته است. در نیمه پایین صفحه بخش امکانات قرار دارد که بخش‌های متعددی دارد، از جمله سرویس بهداشتی، پارکینگ، مینی‌سوپر، اغذیه سرد، روزنامه همشهری، غرفه عطریات، مرکز خرید، خودپرداز بانک‌های مختلف و... هرکدام از این موارد که در ایستگاه مورد نظر وجود داشته باشد با رنگ سفید مشخص می‌شود و مواردی که خاکستری و کم‌رنگ‌اند در آن ایستگاه نیستند. مثلا در ایستگاه قیطریه مرکز خرید و خدمات ایرانسل وجود ندارد، ولی خودپرداز پنج بانک مختلف یافت می‌شود. خوب است بدانید وجود داشتن یا نداشتن هرکدام از این امکانات را هم می‌توانید جداگانه در تمام ایستگاه‌های مترو بررسی کنید. برای این کار کافی است هر مورد دلخواه را لمس کنید تا به صفحه‌ای هدایت شوید که فهرست کاملی از ایستگاه‌هایی (به‌تفکیک رنگ خط متروی مربوط به آن ایستگاه) نشانتان می‌دهد که آن مورد خاص را پوشش داده است. مثلا با انتخاب پارکینگ متوجه می‌شویم در 2 ایستگاه از خط یک، 1 ایستگاه از خط دو و 6 ایستگاه از خط 5 متروی تهران پارکینگ دارند.

 

image
  
image

 

خب! کارمان با صفحه ایستگاه‌ها به پایان رسید. حالا به صفحه اول اپلیکیشن متروی تهران برمی‌گردیم تا منوی سمت چپ را با هم بررسی کنیم.

مسیریابی

امکان مسیریابی به دو شکل در اختیار شماست: بر اساس ایستگاه و بر اساس مکان. برای استفاده از مورد اول کافی‌است ایستگاه مبدا و مقصد خود را با تایپ کردن دو حرف اول ایستگاه انتخاب کنید. سپس ایستگاه‌هایی که باید طی کنید یا جایی که باید احیانا خط عوض کنید برایتان نمایش داده می‌شود. مثلا در مسیریابی قیطریه به ولیعصر (عج) لازم است در ایستگاه شهید بهشتی خط عوض کنید و وارد خط 3 مترو شوید. گزینه خوبی که در این قسمت هست جستجوی خودکار مکان فعلی است شما را از وارد کردن ایستگاه مبدا بی‌نیاز می‌کند.

 

image
  
image
  
image

مسیریابی بر اساس مکان با محدودیت‌هایی مواجه است؛ با تایپ دو حرف اول از محدوده موردنظرتان، اپلیکیشن چند مکان مشخص را به شما پیشنهاد می‌کند تا از بینشان انتخاب کنید و متاسفانه امکان دارد مکان موردنظر شما بین این پیشنهادها نباشد. اگر شانس با شما یار بود و محل موردنظر را از بین این پیشنهادها پیدا کردید، با زدن علامت سرچ (یا همان ذره‌بین معروف) نام و نشانی ایستگاهی به شما نشان داده می‌شود که نزدیک‌ترین ایستگاه مترو به آن محل خاص است. طبعا، مانند همه بخش‌های اپ، نام ایستگاه با رنگ خاص خط مربوطه نمایش داده می‌شود.

نزدیک‌ترین ایستگاه

بخش نزدیک‌ترین ایستگاه شما را به نقشه گوگل شهر تهران می‌برد؛ ولی نه‌تنها نزدیک‌ترین ایستگاه مترو را نشانتان می‌دهد، بلکه کل ایستگاه‌های موجود در آن خط مترو را روی نقشه با خطی به رنگ اختصاصی به هم وصل می‌کند و به شما نشان می‌دهد. جالب اینجاست که این نقشه محدود به یک خط مترو نیست و درواقع تمام خطوط مترو را می‌توانید روی نقشه شهر پیدا کنید، ولی طبعا به‌طور خودکار نقشه از نزدیک‌ترین ایستگاه شروع می‌شود.

 

image
  
image
  
image

 

نقشه

و در پایان نقشه کاملی از خطوط مترو تهران با رنگ اختصاصی هر خط و محل تقاطع خطوط در اختیار کاربران این اپ قرار گرفته است.

درباره ما

با انتخاب این گزینه به نشانی اینترنتی شرکت فرداد، توسعه‌دهنده این اپلیکیشن، و نیز نشانی ایمیل آن دسترسی پیدا می‌کنید.

 

به‌عنوان آخرین نکته به آیکون مکان‌یاب موجود در صفحه اصلی اپلیکیشن نیز اشاره می‌کنیم. با زدن این آیکون، که سمت چپ پایین صفحه قرار دارد، فهرست کوچکی از نزدیک‌ترین ایستگاه‌های موجود در اطراف شما نشان داده می‌شود. با لمس هرکدام از این نام‌ها به صفحه اختصاصی آن ایستگاه مترو هدایت می‌شوید.

 

image

 

امیدواریم این معرفی و بررسی برایتان مفید بوده باشد و از این پس بتوانید از مترو تهران دقیق‌تر و راحت‌تر استفاده کنید و این اپ را به سایرین نیز معرفی کنید. ناگفته نماند که هنوز نواقص و ضعف‌هایی در این برنامه کاربردی وجود دارد که امیدواریم در به‌روزرسانی‌های بعدی برطرف شوند و تعداد بیشتری از نیازهای شهروندان تهرانی را هنگام استفاده از مترو پوشش دهد.

اخبار مشابه

برای ثبت نظر خود وارد حساب کاربری شوید.

دیدگاه‌ها (0 نظر)