ثبت بازخورد

لطفا میزان رضایت خود را از دیجیاتو انتخاب کنید.

واقعا راضی‌ام
اصلا راضی نیستم
چطور میتوانیم تجربه بهتری برای شما بسازیم؟

نظر شما با موفقیت ثبت شد.

از اینکه ما را در توسعه بهتر و هدفمند‌تر دیجیاتو همراهی می‌کنید
از شما سپاسگزاریم.

نرم افزار و اپلیکیشن

بررسی بازی خاله قزی: در جستجوی بچه ها؛ آن روی قصه

در حالی که بازی های موبایل خارجی امسال درخشش سال های گذشته را نداشتند و بیشتر با پورت های خوب سر و کار داشتیم اما قضیه برای عناوین ایرانی کاملا متفاوت است و اگر از ...

محمد کریمی
نوشته شده توسط محمد کریمی | ۲۶ آذر ۱۳۹۶ | ۱۹:۰۰

در حالی که بازی های موبایل خارجی امسال درخشش سال های گذشته را نداشتند و بیشتر با پورت های خوب سر و کار داشتیم اما قضیه برای عناوین ایرانی کاملا متفاوت است و اگر از بازی های اصطلاحا لاتی فاکتور بگیریم، ساخته های داخلی نسبت به دوره های پیشین پیشرفت های خیلی خوبی را در عرصه اسمارت فون ها داشته اند.

خاله قزی: در جستجوی بچه ها که در جشنواره تهران درخشید هم یکی از همین عناوین است. بازی شاید از بعضی پتانسیل هایش به درستی استفاده نکرده باشد ولی به خاطر مکانیزم های خلاقانه گیم پلی و الهام خیلی خوب از داستان های فانتزی ایرانی موفق شده در کنار «بدو دهقان بدو» از برترین های سبک رانر باشد.

سازنده در صدد است تا بازی خاله قزی را برای پلی استیشن 4 هم منتشر کند.

اثر جدید «آنو استودیو» داستان حمله گرگ ها و دزدیده شدن بچه ها توسط آن ها را روایت می کند. بعد از این اتفاق قهرمان داستان بازی که پیرزنی 119 ساله است و مردم دهکده او را به اسم خاله قزی صدا می زنند، به پا خواسته و به جستجوی بچه ها می رود.

مشابه بقیه عناوین رانر، در اینجا نیز کاراکتر بازی خودش حرکت کرده و هنگام رسیدن به گرگ ها یا موانع باید با واکنش های مناسب خاله قزی را از شر خطرات نجات دهید اما المان جالبی که بازی را نسبت به بقیه ساخته های مشابه متمایز کرده قابلیت تعامل کاراکتر با محیط است.

خاله قزی تازه بعد از 400 - 500 متر که می روید جان می گیرد؛ دشمنان متنوع تر شده و از لحاظ طراحی چالش ها و سکوها خلاقیت بیشتری را در بازی می بینید. همچنین در بازی می توانید با آیتم هایی ویژه راه تان را برای پیروزی هموار تر کنید.

برای اینکه تعدادی از تله های پیش رو را خنثی کنید، باید لمس شان کنید. مثلا بعضی مواقع قارچ هایی جلوی راه خاله قزی را می گیرند و اگر روی آن ها کلیک نمایید، مسیر باز می شود. خاله قزی به خودی خود عنوان سختی است و با سرعت بالایش به راحتی بازیکن ها را به چالش می کشد.

اضافه شدن این المان، حتی با وجود اینکه فقط به کلیک کردن روی صفحه محدود شده، نه تنها سختی بازی را افزایش داده بلکه به جذابیت آن افزوده است. فقط امیدواریم در مرحله های بعدی تعامل با محیط به گونه ای متفاوتی در بازی حضور داشته باشد و سازنده بیشتر از پتانسیل های این قسمت عنوانش استفاده کند.

یکی از عجیب ترین قسمت های بازی مربوط به رابط کاربری آن است. سازنده هر چه قدر در طراحی هنری محیط و کاراکترها ذوق به خرج داده برای طراحی منو کم کاری کرده.

گفتیم مرحله ها، متاسفانه در حال حاضر که مطلب را می نویسیم بازی فقط یک مرحله دارد و آنو استودیو وعده داده که در آپدیت های آتی محیط های جدیدتری به بازی اضافه کند. اما اگر بخواهیم نسخه کنونی بازی را ملاک قرار دهیم، خاله قزی از کمبود محتویات رنج می برد.

نکته اینجاست که المان های موجود در محیط نیز به اندازه ای نیستند که بتوان از این مشکل چشم پوشی کرد. چه دشمنان و چه آبجکت های به کار رفته در محیط بعد از مدتی به سرعت خسته کننده می شوند و تنوع ظاهری کافی را ندارند. همین مسئله باعث شده تا گرافیک خاله قزی با وجود طراحی هنری فوق العاده اش ضربه ببیند.

یکی دیگر از بخش های جالب بازی به صداگذاری بر می گردد. بسته به اتفاقاتی که در محیط می افتد، خاله قزی و گرگ ها جملاتی را به زبان می آورند که به واسطه حضور دوبلورهای شنیدنی جذاب هستند.

دومین ویژگی منفی بازی به پتانسیل های استفاده نشده در گیم پلی جذاب بازی باز می گردد. به عنوان نمونه اگر یک بار روی دکمه پرش کلیک کنید، خاله قزی می پرد و در صورتی که این عمل را تکرار کنید با سرعت به زمین می آید. این ویژگی برای دشمنان خیلی کم استفاده شده و هنگام پریدن روی سر گرگ ها می دانید که خاله قزی در جای درست فرود می آید.

با وجود بعضی مشکلات، همچنان خاله قزی درجستجوی بچه ها یکی از بهترین های امسال بوده و مطمئنا در آپدیت های بعدی و با اضافه شدن محتویات بیشتر می تواند یک تجربه به مراتب سرگرم کننده به بازیکن هدیه بدهد. بنابراین اگر می خواهید یکی از چالش برانگیزترین عناوین ایرانی را تجربه کنید، پیشنهاد می کنیم خاله قزی را از دست ندهید.

خاله قزی در جست و جوی بچه ها

خاله قزی در جست و جوی بچه ها

سازنده: آنو استودیو قیمت: رایگان با پرداخت درون برنامه ای دسته بندی:
سیستم عامل: اندروید حجم: 49 مگابایت زبان:
دیدگاه‌ها و نظرات خود را بنویسید
مجموع نظرات ثبت شده (3 مورد)
  • احد وصال
    احد وصال | ۲۶ آذر ۱۳۹۶

    پس چندان نباید منتظرش باشیم ..دو سال ..اونم شاید بیاد ..شاید نیاد

  • احد وصال
    احد وصال | ۲۶ آذر ۱۳۹۶

    ببخشید یه سوال بی ربط به این بازی
    بازی اینساید برای اندروید هم میاد یا نه ?

    • محمد کریمی
      محمد کریمی | ۲۶ آذر ۱۳۹۶

      سلام احد جان، بعضی از بازی های بزرگی که اخیرا برای iOS اومدن به خاطر قراردادهای اپل با توسعه دهندگان هست. بنابراین ممکنه اینساید در انحصار زمانی iOS باشه و بعدها به اندروید بیاد یا نه، یک انحصاری دائمی باشه.

      در هر صورت چیزی مشخص نیست. البته برای لیمبو هم به نوعی چنین شرایطی حاکم بود. بازی سال 2013 روی iOS اومد و 2015 برای اندروید منتشر شد. باید منتظر اطلاعات بیشتر بمونیم.

مطالب پیشنهادی